Masterpiece

Galerie Tiny Esveld

Emile Galle

Verkooptentoonstelling KLM Kunstcollectie in Museum Jan van der Togt

15 - 26 februari 2017

Van woensdag 15 tot en met zondag 26 februari 2017 toont Museum Jan van der Togt in samenwerking met Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co, Haarlem, schilderijen, aquarellen en fotografie uit de kunstcollectie van KLM.

De selectie bestaat uit ruim 50 werken van kunstenaars met grote betekenis. Hieronder zijn werken van Emo Verkerk, Rob Birza, Nico Molenkamp, Koen Vermeule en Erik Andriesse naast werken van internationale grootheden als Laura Hernandez, Bhupen Khakhar, Barry McGee en Bjarne Melgaard.

Fotografie is er o.a. van Horst P. Horst, Nicolas Nixon, Henri Cartier-Bresson, Tom Hunter en Shirin Neshat. Onbetwist topstuk is de grote museale foto ‘Nanjing Xi Lu, Shanghai’ van Thomas Struth.

 

KLM heeft decennialang incidenteel kunstwerken aangekocht. In 1989 werd de KLM Kunstcommissie opgericht, die zich vanaf dat moment beleidsmatig met kunst binnen KLM is gaan bezighouden. De Kunstcommissie voerde vanaf 1992 een specifiek aankoopbeleid met betrekking tot hedendaagse kunst, sinds 1995 ook internationale jonge kunst.

Statement ten aanzien van de huidige verkooptentoonstelling: 
“KLM heeft de criteria van beheer van haar kunstcollectie aangepast aan de huidige nieuwe koers van de onderneming. Hierdoor is de weg vrijgemaakt voor de verkoop van een aantal interessante werken. Deze werken worden ter verkoop aan belangstellenden aangeboden in Museum Jan van der Togt in Amstelveen.”

Voor nadere informatie
Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co
Willem de Winter
Baan 41,  2012 DC  Haarlem
Bekijk de selectie op www.wisselingh.com
E:  info@wisselingh.com    
Tel.: 06 – 547 06 555

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE  Amstelveen
www.jvdtogt.nl
 
Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur
 
Toegangsprijzen:
Volwassenen € 8,00
Kinderen tot 12 jaar, Museumkaart,
ICOM en Rembrandtkaart Gratis 
« Back to home