Chinese porseleinen voorwerpen afkomstig uit de periode van Keizer Kangxi 1662-1722

Bastings Antiquairs

Twee bordjes (uit een set van zes) met accoladevormige gecontourneerde buitenzijde, voorzien van acht perken met chrysant- en prunustak decor waartussen acht kleine perken, de binnenrand in reliëf zestien kleine perken met gestyleerde bloemdecoratie en acht blanco dubbelgetoogde perken, het centrum van decoratie van figuren in landschap, de achterzijde buitenrand met een idem decoratie als de voorzijde. met 6-karakter Cheng-Hua merk voorzien, diameter 20,2 cm.

Een hoogmodel theepot met gehoekte tuit en oor met in rechthoekige perken decoratie van twee staande lange lijzen waartussen tuintafel met cachepot decoratie in paviljoen met gordijn en hek decoratie, met liggend tempelleeuwtje als dekselknop, de onderzijde gemerkt met kostbaarheden symbool. Hoogte 17 cm.

Twee vaasjes op ronde voet voorzien van bloemrank decoratie, de gebolde vierpas-vormige buik voorzien van vier reliëfperken, twee perken met chrysanttak/-rots decoratie, de andere twee perken met lange lijs in landschap met hekwerk op de achtergrond, de cilindische hals eveneens voorzien van chrysant takdecoratie. Hoogte 11 cm.

 Chinese porseleinen voorwerpen afkomstig uit de periode van Keizer Kangxi 1662-1722 
« Back to member