Masterpiece

Galerie Tiny Esveld

Emile Galle

Cursus Kunst en Antiek in de Praktijk

U kunt zich nu inschrijven voor de najaarscursus!

Kunst zien en ervan genieten doet ieder op zijn eigen manier. Kijken naar kunst moet je echter leren en dat vraagt tijd, inspanning en enige praktijkervaring!

Een aantal bekende kunsthandelaren hebben zich bereid verklaard om hun unieke ervaring en kennis van zaken met u te delen. Leren kijken, de kneepjes van het vak, de technische aspecten, echt en vals, dat zijn slechts enkele onderwerpen die aan bod komen. Dit met het doel kunst en antiek voor u toegankelijk te maken en uw kennis op dit gebied te verdiepen en te verbreden.

Onder de docenten van deze cursus vindt u een aantal namen die bekend zijn door het programma Tussen Kunst & Kitsch. Zij geven les in hun eigen kunsthandel of gaan met u op stap naar een museum, tentoonstelling of restauratie-atelier. Het ligt niet in de bedoeling u echt aan het werk te zetten of bergen huiswerk te laten maken. Hoofdzaak is dat u veel kunst en antiek onder ogen krijgt en voorwerpen zelf ter hand neemt. Bij de beoordeling daarvan is dat een 'must'.
 
Nadat u de cursus heeft gevolgd beschikt u over een brede praktische kennis van kunst en antiek. Het is uitdrukkelijk geen kunsthistorische cursus of beroepsopleiding. De cursussen worden gegeven in groepen van maximaal 15 personen. De gemiddelde cursusgroep bestaat uit evenveel mannen als vrouwen, variërend in leeftijd van 19 tot en met 75 jaar.
 
De volgende disciplines kunnen worden behandeld:
     
- oude meesters
- schilderkunst 19de en 20ste eeuw
- beeldende kunst 21ste eeuw
- meubelen
- glas
- zilver
- tin
- beeldhouwkunst
- Aziatisch porselein
- Delfts aardewerk
- uurwerken
- tapijten
- archeologie
- juwelen
- prenten
- ikonen
- antiquariaat
- oosterse kunst
- aziatica
- etnografica
- aardewerk 
 
Basisinformatie
De lessen vinden plaats op de dinsdagmiddagen van 14.00 uur tot ca. 17.00 uur, ten huize van de docent/kunsthandelaar/antiquair.

De voorjaarscursus van 11 lessen loopt van eind januari tot en met mei/juni en de najaarscursus van 11 lessen loopt van begin september tot en met eind november/begin december. Tijdens de schoolvakanties wordt het programma onderbroken. De kosten voor een cursus van 11 lessen bedragen 725* euro (incl. btw). Hiervoor ontvangt u tevens de syllabus, een welkomstpakketje en toegang tot één van de grote kunst- en antiekbeurzen in Nederland. In het najaar is dat PAN Amsterdam en in het voorjaar TEFAF Maastricht.

Inschrijving
Aanvullende informatie en een aanmeldingsformulier kunt u aanvragen bij het secretariaat van de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst.

* genoemde bedragen zijn onder voorbehoud en kunnen afwijken.

« Back to home